free web templates

Een Nacht in Venetië

Een Nacht in Venetië

Het Vlaams Muziek Theater programmeert in 2019 deze succesoperette van Johann Strauß jr. ‘Een nacht in Venetië’, de stad met zwoele nachten en carnaval. Twee jaloerse minnaars die hun liefje willen beschermen en zo voor de nodige intriges zorgen, dat zijn de ingrediënten van deze operette.

Korte Inhoud

De geschiedenis speelt zich af in Venetië, in het midden van de achttiende eeuw.

Het gehele stuk speelt zich af in Venetië op 5 maart 2019, carnaval. Het cruise schip de “MS Urbino” is zojuist aangemeerd in Venetië, tot grote ergernis van vele Venetiaanse mannen waaronder senator Delacqua. De kapitein van de MS Urbino is namelijk een notoire charmeur die al veel getrouwde Venetiaanse vrouwen heeft verleid en reeds vorig jaar een mislukte poging deed om Delacqua’s vrouw Barbara, een beeldschone nymfomane, te verleiden. Naar jaarlijkse traditie nodigt de kapitein de gehele senaat, samen met hun vrouwen, uit voor het carnavalsfeest aan boord van de MS Urbino. De kapitein is vastberaden om dit jaar de mooie Barbara Delacqua in zijn net te strikken, hij is vol vertrouwen dat het hem dit jaar wel zal lukken. De senatoren zullen hun vrouwen namelijk niet durven thuis te laten voor het feest aangezien ze allemaal azen op een goed betaalde post in de beheerraad van de rederij waar kapitein Sion’s vader aan het hoofd staat. Ze hopen allemaal door hun mooie jonge vrouwen aan de kapitein te presenteren, dat hij een goed woordje voor hen zal doen bij zijn vader en dat ze zo de post zullen kunnen bemachtigen. Senator Delacqua denkt de kapitein te vlug af te zijn door zijn echte vrouw te verstoppen op het eiland Murano en

een “valse” Barbara in haar plaats te sturen, de kapitein heeft zijn vrouw immers enkel gemaskerd gezien en zal het verschil toch niet merken. Hij zal Barbara in veiligheid brengen op Murano en in de plaats daarvan zijn kuisvrouw Ciboletta naar de kapitein sturen. Wanneer de kapitein hier achter komt, stuurt hij Caramello vermomd als gondelier om Barbara te kidnappen en haar toch naar het schip te brengen en niet naar Murano. Wat de kapitein en Caramello echter niet weten is dat Barbara zelf reeds vertrokken was voor een rendez vous met haar minnaar Enrico en dat Barbara haar goede vriendin Annina (tevens ook de verloofde van Caramello), in haar plaats naar Murano stuurde. In plaats van Barbara levert Caramello dus zijn eigen geliefde af in de armen van de kapitein. Hieruit volgt uiteraard een hele reeks misverstanden en intriges waarbij de kapitein de twee valse Barbara’s probeert te verleiden. De stikjaloerse Caramello probeert te verhinderen dat zijn Annina in het bed van de kapitein belandt en wordt hiervoor geholpen door Pappacoda, de geliefde van Ciboletta. Pappacoda zet op zijn beurt ook alle middelen in om zijn geliefde uit de buurt van de kapitein te houden. Zal de kapitein erin slagen de valse Barbara’s te verleiden? Zal de echte Barbara betrapt worden met haar minnaar? Komt alles weer goed tussen Caramello en Annina? Hoe loopt het af met Ciboletta en Pappacoda? Zal senator Delacqua de post in de beheerraad van de rederij te pakken krijgen? Dat komt u allemaal te weten in: ‘Een nacht in Venetië’.

Creatief Team

Bram De Beul

Regie & Choreografie

Bram studeerde af als master in de bewegingswetenschappen aan de KUL met specialisatie in dans. Hierna verdiepte hij zich verder in dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op de jazz- en musicalafdeling. Voor klassiek ballet trainde hij bij Marie Louise Wilderijckx. Hij danste bij verscheidene dansgezelschappen in binnen- en buitenland o.a. bij het Landestheater Linz (Mercutio in Romeo en Julia), Cie Choreonyx in Parijs (Bruce Taylor) en Ballet actuel in Toulouse (Nathalie Bard). Hij werkte als danser in verschillende opera en operette producties in binnenen buitenland o.a. “Spuren Der Verirrten” (Linz), “Les Troyens”, “Platée”, “Yevegeni Onegin” (DNO, Amsterdam), “Peter Grimes” (Vlaamse Opera, Opera de Oviedo, Deutsche Oper Berlin), “Akhnaten” (Vlaamse opera), Aïda(De Munt), “Die Ungarische Hochzeit”, “Die Lustige Witwe”, “Saison in Salzburg”(Lehar Festival, Oostenrijk). In de meer commerciële sector was hij te zien als danser in musicals als ”Dans der vampieren” (Music Hall, Antwerpen), "Hello Dolly", “My Fair Lady” (Lehàr Festival, Oostenrijk), “Hans Klok: Circus Hurricane met High” en in verschillende videoclips van studio 100, BBC en Ded’s it. Bram was eveneens te zien als danser en dance captain bij Showballet Imperio aan boord van de MS Deutschland en MS Europa. Momenteel is Bram voornamelijk bezig met zijn eigen “Vilja Duo” waarmee hij dans en luchtacrobatie brengt, sinds de oprichting waren ze al te gast op verschillende concerten, events, circusvoorstellingen,… in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk; zo zijn ze dit seizoen o.a. ook verbonden als luchtacrobaten bij “Opera Royal de Wallonie” voor hun productie van “Carmen”. Naast zijn job als uitvoerend danser is hij ook een veelgevraagd docent ballet en jazzdans.

Frank Boonen

Muzikale leiding

Frank Boonen (Diest°1976) leerde zijn eerste trommelroffels binnen de K.H. St.Isidorus Deurne-Diest. Aan de Gemeentelijke muziekacademie van Tessenderlo behaalde hij, met grote onderscheiding, het einddiploma en de gemeentelijke medaille slagwerk in de klas van Aloïs Verbeeck. Ondertussen trok hij ook naar de muziekacademie van Diest waar hij bastuba studeerde bij Argo Penné. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen behaalde hij in de klas van Hendrik-Jan Renes het diploma “Meester in de Muziek, optie bastuba”. Aan datzelfde conservatorium studeerde Frank Harmonie- en Fanfaredirectie bij Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Reeds op zijn zeventiende werd hij dirigent van Jeugdharmonie Dorna Musica uit Deurne-Diest. Momenteel is hij dirigent van K.H. St.Isidorus uit Deurne-Diest. Ook in het muziektheater is Frank werkzaam als dirigent. Hij dirigeerde producties als The Wiz, The Hunchback, De zotte liefde van Meneer Perdu, Op de purp’ren hei, Viktoria en haar Huzaar, Der Fidele Bauer. Sinds september 2015 is Frank aangesteld als muziekaal leider van het Vlaams Muziek Theater waarmee hij vanaf februari 2018 langs de Vlaamse theaterzalen trekt met de succesoperette “De Vogelhandelaar”. Als freelance muzikant was hij actief bij diverse orkesten en ensembles o.a. deFilharmonie, Brussels Philharmonic, de Munt, de Vlaamse Opera, Il Novecento, The Robert Groslot Gala Orchestra, der Wiener Tachenoper, het Gabriëli koperensemble, Muziektheater Transparant, het Gents Publiekstheater, theaterhuis Hetpaleis,… Momenteel is hij als koperleraar verbonden aan de Kunstacademie van Dilsen-Stokkem en de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik.

Cast

Geoffrey Degives

Kapitein Sion

Kris Wouters

Caramello

Nathalie Denyft

Annina

Rudy Giron

Pappacoda

Wim Smets

Pappacoda

Lisa De Rijcke

Ciboletta

François Jacobs

Bartolomeo Delacqua

An Janssens

Barbara Delacqua

Walter Lemmens

Stefano Del Giardino

Paul Vermunicht

Giorgia Testaciio

Jelle Dillen

Enrico Piselli

Lena Vervloet

Agricola

Luc Janssens

Centurio

Patrick Peeters

Balbi

Annelies Agten

Constantia

Joke Bonneu

Manuela

Hubert Van den Heuvel

Prins Carnaval

ensemble, dansers en orkest

van het Vlaams Muziek Theater